De skaper fruktbare bygg

Pål-Olav Høyer og Ole Ingebrigtsen i ECO Forvaltning AS.

Næringsbygg er som frodige hager. Med riktig stell og pleie kan de bære fantastiske frukter.

Du legger sjelden eller aldri merke til dem. De er dyktige fagfolk med ryggen til deg, oppslukt i en eller annen problemstilling på gulvet, inni veggen eller oppunder taket i kontorbygget. De er som husgartnere; steller og luker og fikser høyt og lavt alt slik at det spirer og gror rundt dem. Uten dem ville arbeidsmiljøet på en måte råtne på rot i løpet av kort tid.

Pål-Olav Høyer, Andreas Bergheim, Ole Ingebrigtsen og Tom-Andre Hansen sørger for sunne og trygge arbeidsplasser i hele Tromsø.

 

Usynlig teknologi

En arbeidsplass fungerer optimalt når du ikke legger merke til at det fungerer optimalt. Du verken fryser eller svetter, uansett om sola skinner eller kulda biter. Du blir ikke tung i hodet på slutten av arbeidsdagen og belysningen er akkurat riktig. Å sørge for at hundrevis av arbeidstakere trives og yter optimalt krever masse kompetanse, hundrevis av avanserte sensorer og komplekse systemer på kryss og tvers. Det krever sin gartner å pleie.

– Noen gang lurer vi på om vi jobber midt i en kjempestor datamaskin, ler Ole Ingebrigtsen, daglig leder i ECO Forvaltning AS. Sammen med teamet på fem har de ansvar for å pleie hele Trofi Teknopark. Veien til jobb er kort siden kontorene deres er i bygget.

 

Alltid på vakt

Skulle de forlate drillene og dra hjem ei uke, ville bygget vært «ubrukelig». Men det skjer ikke. Alle funksjoner og systemer overvåkes via PC og mobiltelefon selv når de er hjemme. De er alltid på nett og rask på labben hvis en alarm eller sensor skulle gå bananas en sein kveldstime.

Det hviler et stort ansvar å huse flere hundre mennesker åtte timer hver dag. Derfor fikser og ordner de utrettelig. Rømningsveier må være åpne, snø og is fjernes og sikkerhetssystemer skal være intakte. Alt sjekkes, utbedres og dokumenteres om og om og om igjen. Det finnes ikke rom for slurv. Området rundt Trofi Teknopark er også viktig. Noen ganger betyr det å være nøye og litt streng.

– Vi skjønner at folk misliker at biler må flyttes. Men alt handler om sikkerhet slik at utrykningskjøretøy kommer seg frem. Folk tenker nok ikke over rekkevidden av arbeidet vi gjør. Men det er derfor vi er her; for å forebygge og passe på at alle har det bra på jobb, at alle er trygge, forteller Pål-Olav Høyer som er teknisk forvalter av bygget.

 

Tar vare på verdier

ECO Forvaltning sørger ikke bare for at Trofi Teknopark er en produktiv kube. De har ansvaret for ca 30 bygg på til sammen 80.000 kvadratmeter i Tromsø. Etter mange år i bransjen vet de hva som må gjøres og når. Og viktigheten av å ha kapasitet til det uforutsette.

– Et næringsbygg representerer store verdier for eierne som må ivaretas. Slurv med vedlikeholdet kan fort bli veldig dyrt, avslutter Ole Ingebrigtsen.

 

Se oversikt over lokaler →