Kunnskap bygget på historisk grunn

Trofi Teknopark er bokstavelig talt tuftet på århundre lange tradisjoner for innovasjon og næringsutvikling.

Trofi Teknopark ligger like sør for Trofi, midt mellom Breivika og sentrum. Med havet som nærmeste nabo var dette området langs Tromsøysundet svøpen til en eventyrlig fiskeriindustri i Tromsø. Enorme fiskeressurser fra et rikt hav ble losset, foredlet, lagret og last om bord i skip på vei øst- eller sørover. Folk sa de kunne lukte penger her. Næringen utviklet nye foredlingsmetoder og utvidet handel for skipstrafikken som stadig vokste. Området Trofi Teknopark står på i dag skapte grobunn for fremveksten av Tromsø som en blomstrende by, og har bidratt til posisjonen som en av de største byene i Arktis.

 

Kompetansebeltet langs sjøen
Teknoparken huser i dag en rekke forskjellige kunnskaps- og innovasjonsmiljøer. Gjennom utviklingen av flere byggetrinn, forsterker vi posisjonen som et spennende og innovativt kunnskapsbygg. Vårt mål er drar til vekselvirkning av forskning og utdanning i Breivika, og en blomstrende næringsutvikling i Tromsø.

 

Enklere hverdag for de ansatte
Kunnskapsbyggene er plasser midt på Tromsøya, og er like enkel å komme til enten man bor sør på Tromsøya eller helt i nord. Gode bussforbindelser gjør det enkelt å la bilen stå. Treningssenter og nærbutikk rett borti gata bidrar også til å gjøre hverdagen enda enklere. Egen innendørs oppvarmet sykkelparkering motiverer til en frisk start på dagen.

 

Se oversikt over lokaler →