Kantina er medisin mot isolasjon

Koronatida kan bli tøff for mange på hjemmekontor. På Trofi teknopark reiser folk hjemmefra for å spise lunsj på kantina.

Duften av nystekte vafler siver mot inngangspartiet og lokker deg i retning kantina – til god mat laget av andre og ekte folk uten skjerm mellom. Kantina på Trofi Teknopark summer som en blomstereng. Her sitter folk som bier over hver sin vaffelblomst med brunost og syltetøy. Småprater på trygg sosial avstand. Susanne Olsen smiler. Det er godt å se folk trives. Vafler og en kaffekopp er medisin mot isolasjon.  Koronatida har vist hvor dypt behovet for sosial kontakt stikker i oss. Medlemmene i fagforeningen Akademikerne sier den største utfordringen med hjemmekontor er ensomheten.

 

 

Et bankende hjerte

Kantina er hjertet i Trofi Teknopark, en puls skapt av latter og larm fra kopper og kar. Varme lunsjer, smørbrød, snacks og drikke som fôrer kropp og sjel, og holder ansatte blide og motiverte. Det spiller ingen rolle om de jobber på bygget eller hjemmefra. Her får de påfyll midt på dagen, takket være Susanne Olsen.

Da samfunnet kapslet seg inn vinteren 2020 var det forferdelig stille her. Folk ble sent på hjemmekontor og mange kantiner måtte stenge dørene. Men Susanne holdt åpnt. Folkene dukket opp igjen da tiltakene ble litt midlere, selv dem som fortsatt var forvist til hjemmekontor.

– Summingen fra fornøyde gjester er det beste jeg vet, smiler Susanne og lener seg over salgsdisken for å sjekke om gjesten fikk med seg kaffekoppen.

– Dette er grunnen til at jeg går på jobb. Å bidra til at folk trives og har det bra.

 

 

Bartender uten bar

For Susanne er kantina hennes litt som en bar uten alkoholservering.

– God atmosfære gjør at folk kommer tilbake. Så du må være som en god bartender – by på deg selv, spørre og lytte. Huske hva folk heter og foretrekker, forstå deres behov.

Susanne kjenner derfor navnet på de fleste som jobber på Trofi teknopark og vet hva de tåler og ikke tåler, og hva de liker.

– Jeg må jo passe litt på helsa til folk. Jeg er opptatt av å tilby et sunt og variabelt kosthold med fisk fast på menyen. Så har jeg alltid litt havregryn i vaffelrøren. Hvis jeg synes noen spiser vel usunt, legger jeg alltid ekstra salat og grønnsaker på maten deres, ler Susanne.

I 25 år har hun jobbet for å gi folk god og sunn mat i arbeidstida. Som takk får hun folks åpenhet tilbake.

– Å treffe folk gir meg mer energi enn jeg bruker. Jeg lærer noe nytt hver dag.

 

Savner å stelle til fest

Selv om Susanne var ganske ung da hun flyttet fra Danmark til Tromsø, lever det danske sosiale genet i beste velgående.

– Hver høst lager jeg oktoberfest med musikk, pølser og surkål, før jul står det julemat på menyen og hver sommer tenner jeg opp grillen på fellesverandaen og inviterer til sommerfest. Nå krysser jeg fingrene og håper koronaen snart slipper taket, avslutter Susanne Olsen.

Inntil da får hverdagen bli en vaffelfest.

 

Se oversikt over lokaler →